Според неотдавнашен доклад на Fortune Комисията по ценните книжа и

...
Според неотдавнашен доклад на Fortune Комисията по ценните книжа и
Коментари Харесай

SEC пак ще завежда дело срещу крипто борса

Според скорошен отчет на Fortune Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) е уведомила Uniswap, водеща децентрализирана борса, за идни правосъдни дейности.

Главният изпълнителен шеф на Uniswap, Хейдън Адамс , е удостоверил отчета в обществената мрежа X (бивш Twitter), като е изразил разочарованието си и решимостта си да се опълчи на правните дейности на регулатоар.

Въпреки че се усеща “раздразнен ” и “разочарован ”, Адамс декларира своята убеденост в законността на продуктите на Uniswap и в нейното сходство с вярната страна на историята.

Той подлага на критика SEC за това, че се е насочила към уважавани субекти като Uniswap и Coinbase, вместо да сътвори ясни регулаторни рамки.

Адамс акцентира смисъла на децентрализираното финансиране (DeFi) и твърди, че то си заслужава да бъде защитавано.

В обява в блога си, Uniswap декларира, че известието за предстоящи правни дейности, дружно със правосъдния развой на SEC против Coinbase и други компании за криптовалути, допуска, че инспекцията на Uniswap е просто “най-новото политическо начинание да се отделят даже най-почтените структури, разработващи блокчейн технология ”.

Uniswap отхвърля изказванието, че продаваните от нея токени са скъпи бумаги, обратно на позицията на SEC, че по-голямата част от токените, като се изключи Биткойн , попадат в регулаторната им подготвеност.

Забележително е, че понастоящем SEC е ангажирана в правни разногласия с няколко видни участници в областта на криптовалутите.

През март предходната година регулаторният орган си обезпечи победа против Coinbase, водещата американска борса за криптовалути, когато съдът не одобри настояването на Coinbase за отменяне на подадения против нея иск.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР