Според него, това ще облекчи напрежението по украинските грници и

...
Според него, това ще облекчи напрежението по украинските грници и
Коментари Харесай

Литва се включи в коридор за транзит на украинско зърно до балтийските пристанища

Според него, това ще облекчи напрежението по украинските грници и ще усили доствките за Африка и други страни. В обява във Фейсбук украинското министерство на аграрната политика и храните разгласи, че в границите на два дни пунктовете за ветеринарен, санитрен и фитосанитарен надзор ще бъдат трансферирани от укринско-полската граница, на литовското пристанище Клайпеда, което ще форсира преноса през Полша.

Споразумението е постигнто на среща на земеделските министри на Укрйна, Полша и Литва. Според управлението на пристанище Клайпеда, портът може да одобри над 10 милиона тона зърно.

Bloomberg заяви през вчерашния ден, че през последните няколко седмици в огромните украински пристанища на Черно море са влезнали гладко минимум 7 кораба. Пет от тях са натоварили зърно и желязна руда за експорт, чакат се и други. Това демонстрира, че залогът на Украйна да сътвори собствен търговски път е оневинен, отбелязва Bloomberg. Според източници на организацията, на 1 октомври, два кораба са достигнали Одеса.

Засега обаче...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР