Според него страната ни се е превърнала в катализатор на

...
Според него страната ни се е превърнала в катализатор на
Коментари Харесай

Асен Кризата Василев смята, че гласът на България вече се чувал

Според него страната ни се е трансформирала в катализатор на разнообразни процеси в границите на Европейски Съюз, измежду тях облекченият режим за приемане на украинските бежанци
През последните месеци ставаме очевидци на обстоятелството, че гласът на България към този момент се чува. Имаме забележителен принос за решенията, които се вземат в Европейския съюз. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по време на формалното разкриване на лятното издание на интернационалния конгрес за нововъведения и технологии Webit Impact Forum, който събира иноватори и вложители от целия свят.

Според вицепремиера интервалът е бил изпълнен както с непредвидени провокации, по този начин и със стъпки, промени и нововъведения, които са добре за стопанската система. „ Ще ви дам и няколко образеца – на предходното издание на форума споменахме за това България да играе забележителна роля в Европейски Съюз за смяната на разпоредбите и пътят, по който се развива Общността, трансформирайки я в по-модерна и новаторска. Свидетели сме на развиване в региона на финтех. Видим е и отговорът на войната в Украйна, която засилва доста процеси – на общото договаряне и пазаруване на първични материали, което е самобитен български пробив. До момента са факт общите доставки на газ, като чакам напълно скоро единни европейски дейности във връзка с доставката на зърно, което от основно значение за справяне с приближаващата рецесия “, добави Асен Василев. Според него страната ни се е трансформирала в катализатор на разнообразни процеси в границите на Европейски Съюз, измежду които са облекченият режим за приемане на украинските бежанци в Европейски Съюз и подсигуряването на достъп до банковите, обществените и здравните услуги и не на последно място – до просветителната система.

„ Ставаме очевидци на доста дейна роля на страната ни при образуването и определянето на някои от основните европейски законодателни промени, свързани с данъчното облагане и ориентирани към съкращаване на регулаторния „ товар “ за бизнеса “, сподели в умозаключение вицепремиерът Василев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР