Според него, преди половин година се говори едно, след това

...
Според него, преди половин година се говори едно, след това
Коментари Харесай

Експертът Красимир Манов: Енергетиката му е чужда на енергийния ни министър

Според него, преди половин година се приказва едно, по-късно се приказва нещо напълно друго. Манов напомни, че неведнъж е споменавал, че разковничето на решаването на проблемите във връзка с доставките на природен газ за България е точно в Турция.

" Прави ми усещане, че тия хора се движат по течението или чакат някой да ги посъветва да вземат някакво вярно решение. И те го взимат по подобен метод, със забавяне от половин година или даже повече, и резултатите постоянно са едни и същи, в ущърб на българската стопанска система. Специално за природния газ желая да подчертая, че преди няма и две седмици имаше едно доста яростно писмо, написано от всички работодателски организации във връзка с цената на природния газ, който се доставя за България от публичния снабдител " Булгаргаз “, която се оказа, че е с 30, даже 40%, сега е някъде с към 25% по-скъпа от интернационално признатата за европейския район – това е борсата TTF в Холандия ", уточни още Манов пред радио " Фокус ".

" Енергетиката му е непозната на енергийния ни министър, както и на доста министри от това държавно управление на президента Радев са им непознати проблемите, с които се занимават. Те и по тази причина се провалиха във всяка една област. Виждате какво става в битката с инфлацията. Инфлацията продължава да си се вихри, няма някакво осезаемо намаляване, до момента в който в Европа изобщо не е по този начин. Виждате казуса с границите, виждате проблемите в културата, в случай че щете. Няма област, в която това държавно управление да се оправя. И естествената му реакция е непрестанно да приказва какъв брой добре са се справили. Това ми наподобява като приказката, класическата приказка на Андерсен за " Новите облекла на царя “ – същата история. Тотален, цялостен неуспех ", добави енергийният специалист Красимир Манов.

По думите му, ние и сега си получаваме танкерите, които идват с полутечен природен газ, една огромна част от тях са с генезис Русия и те са на несъмнено по-висока цена. И по тази причина се и получава тази разлика сред Европа и сред България, в ущърб на българските консуматори. Но особено за Турция ние ще имаме това, което е съвременно да се споделя " диверсификация “.

Според Красимир Манов, казусът с природния газ от дълго време към този момент не стои, защото цените се сринаха. В момента са някъде към 42 или 43 евро за мегаватчас, което е някъде към 450-460 евро за 1000 кубични метра. Хранилищата в Европа приблизително са над 55%, а в Германия и над 65% са цялостни. Европа от дълго време си реши проблемите с природния газ и всичко се дължи на това, че се подходи по най-хубавия метод. " Хората знаят какво да вършат и взеха решение проблемите еднопосочно, и то в интерес на личните си консуматори и търговски сдружения ", счита още Манов.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР