Според него максималното съдействие на Германия за Украйна би означавало

...
Според него максималното съдействие на Германия за Украйна би означавало
Коментари Харесай

Bild: Германия има причина да се страхува да помогне на Украйна

Според него оптималното подпомагане на Германия за Украйна би означавало влизането й в тази война против Руската федерация и би заплашвало с ескалация – до Третата международна война.

„ Не вършим всичко допустимо... Не желаеме и не би трябвало да ставаме участници във войната. Не единствено заради боязън за живота на нашите бойци, които ще загинат на бойното поле, само че и тъй като по този метод ще асфалтираме пътя за световна война. Следователно ние не вършим всичко, което е по силите ни, само че вършим всичко, което можем отговорно да създадем в този момент, с цел да помогнем на Украйна “, изясни Хабек.

Той означи, че Берлин „ поддържа Украйна за нейните военни цели “ и увери, че „ Украйна сама ще дефинира какъв ще бъде сполучливият завършек на войната за нея “.

„ Успешното преустановяване на войната значи да не загубиш. Победата е отворена идея. Не желая да злоупотребявам какво може да значи всичко това, само че има доста способи за сполучливо преустановяване на тази война... В един миг ще има дипломатическа опция. Разбира се, тя може да се появи, единствено когато Путин към този момент не може да побеждава във военно отношение “, акцентира Хабек.

Припомняме, че немското издание Welt разгласява документи, в които се показва, че немският канцлер Олаф Шолц е отказал да достави на Украйна тежки оръжия като танкове и бронетранспортьори, базирайки се на съглашения със съдружниците от НАТО. В същото време страната съвсем не е доставяла леки въоръжения от края на март.

Според листата Германия изпрати 3000 противотанкови мини и 1600 профилирани ориентирани противотанкови мини в средата на май. Но първата доставка, изпратена до Украйна месец по-рано, съдържаше единствено аварийни елементи за картечници, запалителни, детонационни шнурове, радиостанции, ръчни гранати, взривни заряди и мини.

Според украинската страна последната доставка на противовъздушни и противотанкови оръжия от Германия е осъществена преди повече от два месеца – на 25 март. Помощта включваше 2000 ракети Panzerfaust 3 и 1500 зенитни ракети Strela.

Въпреки това, съгласно украинския лист от 29 март, нуждата от тези муниции към момента остава. Войниците се нуждаеха и от противокорабни ракети от вида Харпун.

На 29 май 2022 година немският министър на стопанската система и опазването на климата Роберт Хабек отхвърли изявленията на някои медии за бавната позиция на страната по отношение на военната помощ на Украйна в борбата с Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР