Според най-песимистичния сценарий войната в Украйна може да приключи следващото

...
Според най-песимистичния сценарий войната в Украйна може да приключи следващото
Коментари Харесай

Има шанс войната в Украйна да приключи до дни. Ето какво е условието:

Според най-песимистичния сюжет войната в Украйна може да завърши идващото лято. Трябва обаче да се обмислят и по-оптимистични разновидности. Това съобщи военният специалист Олег Жданов, съгласно който пълномащабната война, която Русия стартира непредизвикано на 24 февруари, може да завърши напълно скоро.

Жданов бе запитан по кое време ще свърши войната. Експертът призна, че това е много сложен въпрос, написа организация УНИАН. " Ще кажа следното: съгласно най-песимистичната оценка, която може да се даде през днешния ден, това е идващото лято. Защо? Защото оръжията се движат доста постепенно. Днес ние организираме някои контранастъпателни дейности, само че не можем да стартираме огромно контранастъпление, тъй като няма задоволително оръжия. Това, което ни доставят, не е размерът, който е нужен за основаване на нова войска, която да организира контранастъпателна интервенция и да изтласка врага до границите от 1991 година ", сподели Жданов.

Жданов добави, че би било отлично украинската войска да стартира широкомащабно контранастъпление в оперативните региони до зимата. Според него, в случай че ленд-лийзът стартира да работи от 1 октомври, при започване на ноември Генералният щаб ще образува комплекти бригади за контранастъпление. Има обаче по-оптимистични прогнози по отношение на момента на края на войната. " Оптимистичната прогноза е, в случай че нещо се случи с Путин и има промяна на политическия режим в Руската федерация. Тогава има късмет войната да свърши до дни. Армията ще бъде деморализирана, новото управление може да подреди евакуиране на войските (от Украйна). По-точно преустановяване на огъня, само че ние ще ги изгоним до границите. Затова споделям, че това е щастливата прогноза “, сподели Жданов. Според него песимистичната прогноза е войната да продължи до лятото на 2023 година

През последните седмици се усилиха слуховете за влошеното здраве на съветския деспот Владимир Путин. Според някои източници, близки до режима му в Кремъл, Путин е болен от рак. Руските войски нахлуха в Украйна рано сутринта на 24 февруари. Включително и от територията на Беларус, която Лукашенко общително съобщи на съветските нашественици. Кремъл не разгласи война на Украйна, само че назова пълномащабната експанзия " специфична интервенция ", ориентирана по-специално към " денацификация " и " демилитаризация " на украинската страна. До момента Украйна е съумяла да денацифицира 50 000 съветски бойци. Москва крие броя на жертвите, които дава във войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР