Според Национална туристическа организация (НТО) на Черна гора зимният туристически

...
Според Национална туристическа организация (НТО) на Черна гора зимният туристически
Коментари Харесай

Черна гора отчита много добро начало на зимния сезон

Според Национална туристическа организация (НТО) на Черна гора зимният туристически сезон в страната стартира доста добре, в случай че се съди по броя на пристигналите туристи за новогодишните празници и резервациите за идния интервал, съобщи черногорската организация МИНА.

Според Милена Вуйович от НТО телевизионното отразяване от събитията в новогодишната нощ сподели какъв брой сполучлив е тазгодишният зимен туристически сезон.

Статистиката, предоставена на НТО всеки петък от локалните туристически препоръки, сочи, че на 30 декември в Черна гора имаше към 24 000 туристи, с към 122% повече в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, сподели Вуйович пред организация МИНА.

По думите ѝ обичайно с най-вече гости е Будва, следвана от други посещавани градове като Бар, Херцег Нови, Колашин, Тиват и Котор.

Говорейки за централната част на Черна гора Вуйович сподели, че сега в Подгорица има 60% повече туристи в сравнение с през 2019 година

Сезонът стартира доста добре и туристическият бранш е удовлетворен от резервациите за идния интервал, добави Вуйович, представен от Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че туристите демонстрират огромен интерес и към северната част на страната, само че обстановката там е несигурна, защото туризмът в региона разчита прекалено много на снежната завивка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР