Според народните вярвания брачната халка не трябва никога да се

...
Според народните вярвания брачната халка не трябва никога да се
Коментари Харесай

Никога не сваляйте брачната халка, за да не ви сполети това

Според националните вярвания брачната халка не би трябвало в никакъв случай да се смъква. Има доста пояснения за това.

Първите пръстени се появяват през четвъртото хилядолетие прочие н. е. Тогава младоженците подарявали на съпругите си пръстени от трева или въже.

По-късно, по време на Римската империя, сватбените халки стават стоманени и получават още по-специално значение.
 Защо би трябвало да свалим брачната халка след развода – отговорът ще ви изненада Защо би трябвало да свалим брачната халка след развода – отговорът ще ви изненада
От дълбока античност сватбените халки са считани за заветен знак на фамилния съюз. Обичаят за слагането им на безименния пръст е възн...

Кръгът символизира безкрайността, а металът - ненарушимостта на обещанието към обичания да е част от живота ни до гибелта. 

Вярва се, че сваляйки пръстена, дамата елементарно можеше да го загуби, а по-късно да загуби и най-ценното си нещо. 
Слагайки брачната халка, младоженците декларират връзката си пред целия свят. Ако някой от съпрузите реши да смъкна пръстена, подсъзнателно той се освобождава от клетвата за честност, която е дал. Обществото постоянно е осъждало тези, които нарушават брачните клетви и изключително дамите.

Според вярванията, в случай че брачният партньор или брачната половинка смъкват пръстена, бракът ще се разпадне и сътрудникът ще почине. 

Друго вярване, обвързвано с брачната халка е, че тя би трябвало да е единствено ваша и да не разчитате на пръстен, взет за церемонията от ваши другари. Предполага се, че непознатите пръстени притеглят злото. И това има своето пояснение: в случай че младоженецът не може самичък да купи брачните халки, то той няма да е в положение да изхранва фамилията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР