Според наблюденията на NASA, светът е по-зелен, отколкото преди 20

...
Според наблюденията на NASA, светът е по-зелен, отколкото преди 20
Коментари Харесай

Светът не е чак толкова лошо място!

Според наблюденията на NASA, светът е „ по-зелен ”, в сравнение с преди 20 години. Нидерландия е построила пет изкуствени острова особено за запазване на птици и растения и през днешния ден измежду зеления оазис от 127 растителни типа към този момент гнездят над 30 000 птици. Страната озеленява с живи цветя и растения покривите на своите автобусни спирки - особено за пчелите.

Може би не толкоз бързо, колкото ни се желае, само че " Великата зелена стена " продължава да пораства. Проектът, подкрепян от 20 африкански страни започва през 2007 година и планува до 2030 година засаждането на горски пояс, необятен 15 км и дълъг близо 8 000 км, който да пресече горещите талази от Сахара и да обезпечи милиони " зелени " работни места. Инициативата към този момент включва и опазването на съществуващи гори и снабдяването с вода посредством обичайни способи.

В Куинсланд, Австралия, подводен робот LarvalBot трета година засява дъното на Големия бариерен риф с микроскопични корали, отгледани особено за възобновяване на неповторимата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР