Според много диетолози закуската е най-важната част от всекидневното хранене.

...
Според много диетолози закуската е най-важната част от всекидневното хранене.
Коментари Харесай

Лекари: Най-здравословната и пълноценна закуска задължително трябва да включва тези неща

Според доста диетолози закуската е най-важната част от всекидневното хранене. Това е по този начин, тъй като тя е първа по реда си и би трябвало да зареди организма с нужната сила. Специалистите настояват също, че най-здравословната и пълноценна закуска е пълнозърнестата, която включва в състава си и яйце. Ако имате проблеми с килограмите, то би трябвало сутринта да наблегнете на въглехидратите. Те съдържат фибри, витамини от група В и антиоксиданти. Така въглехидратите пречистват тялото от отрови, а също така и засищат за нескончаем интервал от време. Същата роля извършват и протеиновите закуски, изключително тези, които съдържат в състава си и яйце. Добре знае се, че яйцата съдържат елементарно усвоими от човешкия организъм протеини. Важното е обаче те да са пресни, а не престояли в магазина или хладилника.

В интернет, несъмнено, съществуват безчет оферти за предписания. Но ето една, която избрахме за вас и имаме вяра, че ще ви хареса. Ето нужните артикули: 2 бр. яйца, 30 гр. синьо сирене, 1 връзка зелен лук, ленено семе – 1 супена лъжица, черен пипер, морска сол, зехтин. Нарежете не ситно и запържете лука в зехтин. Разбийте яйцата с малко вода или прясно мляко. Така те ще станат по-пухкави. Овкусете със сол и черен пипер, прибавете и лененото семе. Излейте яйчената примес върху лука. Натрошете сиреното и го прибавете. Прегънете омлета през средата. Приятен вкус!

Ето и още един успешен вид за здравословна закуска с яйца, които хем не са високо калорични, хем са засищащи, а и също така доста вкусни:
Закуска от сандвичи с яйца
Необходими артикули: 2 филийки пълнозърнест самун, 2 яйца, масло за мазане, бучка сирене, няколко стръка рукола.
Начин на подготвяне: Яйцата се поставят да се варят, като преди този момент се измиват хубаво черупките им.
Ако желаете, можете да си ги извършите рохки, да ги варите не повече от 4 минути и да си ги хапнете настрана от сандвичите с лъжичка или да ги сварите за към 13 минути, след което да ги нарежете на кръгчета върху сандвичите.
И в двата случая е добре филийките самун да са препечени на тостера, намазани с масло и от горната страна да са поставени тънки резенчета сирене и няколко стръка рукола.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР