Според министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който от

...
Според министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който от
Коментари Харесай

Според Красимир Вълчев източниците на агресия не са в училището

Според министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който от през днешния ден е на двудневно посещаване в Силистренска област, източниците на експанзия не са в учебното заведение, а то е място, където експанзията се демонстрира. Министърът сподели това на брифинг в отговор на журналистически въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министър Вълчев счита, че би трябвало да се работи с всяко едно дете, което демонстрира прояви на експанзия, превантивно да се вземат решение споровете. Министърът заяви, че през последните две години са увеличени средствата за психолози и педагогичен съветници с близо 13 милиона лв..

Запитан за работата за прибиране на децата в учебно заведение, министър Красимир Вълчев акцентира, че на децата би трябвало да бъде обезпечено правото на обучение. Създадени са 1100 екипа с над 11 000 души за включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. Министър Красимир Вълчев съобщи, че образованието би трябвало да бъде насочено освен към базовите познания, само че и към по този начин наречените свързващи умения. Той сподели, че от идната образователна година в трети клас стартира образование по дисциплината " Компютърно моделиране " - децата от по-ранна възраст да придобият по-задълбочени цифрови умения освен като ползватели на електронни устройства.

Преди обед министърът гостува в детска градина " Роза " и ОУ " Св.Св. Кирил и Методий " в Силистра. В градината са обхванати над 120 деца, а в учебното заведение, което бе главно ремонтирано, се учат повече от 400 възпитаници. В програмата за гостуването на министъра в Силистренско са включени визити на ОУ " Хр. Смирненски " в Дулово и на Професионална гимназия по машинизация на селското стопанство " Н.Й. Вапцаров " в село Средище. Министър Вълчев ще взе участие тази вечер в Силистра и в полемика за националните и локални политики в образованието в Силистра. Проявата е в границите на самодейността на партия ГЕРБ за цивилен разговор " Европа в нашия дом ".

Във вторник министър Красимир Вълчев ще гостува в ОУ " Отец Паисий " в с.Добротица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР