Според медиците, този проблем се е превърнал в пандемия, която

...
Според медиците, този проблем се е превърнал в пандемия, която
Коментари Харесай

Лекари посочиха единствения ефективен метод за борба със затлъстяването ВИДЕО

Според медиците, този проблем се е трансформирал в пандемия, която в една или друга степен се е популяризирала върху целия свят.


Към момента единственото лекуване на мъчителното затлъстяване, което демонстрира висока успеваемост в битката с него, е хирургичната интервенция.

Това съобщи през миналите дни един от създателите на Испанското общество на хирургията за затлъстяване и метаболични нарушавания (SECO) Жоан Пужол Рафолс.

- Трябва да признаем, че няма единна причина, която може да бъде лекувана благодарение на чудодейни таблетки.

И още дълго време няма да има такава таблетка.

Тенденцията е такава, че страните от Европа, в това число и Испания, влагат в това, да предотвратяват дадения проблем.

Как въздейства бирата върху здравето на мъжете?

Но тези старания все още не дават резултати.

Ние знаем теорията: яж по-малко, гори повече калории, увеличавай физическото натоварване, само че на процедура това не работи.

Би било прекомерно оптимистично да се счита, че това ще се промени през идните години.

Вероятно, след известно време ще се откри ефикасен метод, само че все още единственото лекуване, което демонстрира висока успеваемост в битката със затлъстяването, е хирургичната интервенция, споделя медикът в границите на Световния конгрес на Международната федерация на хирургията по затлъстяване и метаболитни нарушавания (IFSO).

Лекарят означи, че затлъстяването се е трансформирало в пандемия, която в една или друга степен се е популяризирала върху целия свят.

- Патологичното затлъстяване е доста рисково за здравето, тъй като то може да засегне всеки един орган, води до високо кръвно налягане, до повишение на наличието на захар в кръвта, усилва риска от инфаркт, може да докара до някои типове рак.

Внимание: Тези храни убиват желанието за секс

Продължителността на живота на тези хора е по-малка, както и качеството им на живот е по-ниско, уточни Пужол Рафолс.

Той акцентира, че не би трябвало да се отхвърля обстоятелството на генетичното предразполагане: да вземем за пример, азиатците са като с цяло с по-малко приблизително тегло, в сравнение с европейците.
 Фото © Pixabay

При това, както отбелязва експертът, задачата на индивида, който е качил доста килограми, е освен да се избави от тях, само че и да задържи новото тегло.

При това е налице заплахата от бързото възобновяване на предходните килограми.

- Няма нито една диета, която да показва успеваемостта в битката със затлъстяването до края на живота, нито едно лекарство.

Единственият метод е смяна в метода на живот, само че това е много мъчно. Повечето не могат да създадат това - разяснява специалистът.
Лекарят също акцентира, че в случай че човек не може да се оправи с казуса самичък, то той би трябвало да се обърне към експерт, с цел да може вторият да вземе решението по отношение на нуждата от интервенция или да предложи подобаваща диета.


По данни на Световната здравна организация, от 1975 до 2016 година броят на хората, които страдат от затлъстяване, в света се е нараснал с над три пъти

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР