Според Ловчанския митрополит Гавриил трябва да посрещнем Рождество Христово с

...
Според Ловчанския митрополит Гавриил трябва да посрещнем Рождество Христово с
Коментари Харесай

Според Ловчанския митрополит трябва да посрещнем Рождество Христово с голяма радост, надежда и молитва

Според Ловчанския митрополит Гавриил би трябвало да посрещнем Рождество Христово с огромна наслада, вяра и молитва, защото раждането на Богомладенеца е трансформирало напълно историята на човечеството.

Всеки един празник би могъл да бъде за индивида едно ходило по-нагоре в добротата и в духовността. Защото, в случай че вярно се подготвиш и празнуваш, Господ ти дава берекет. Следващият празник получаваш още берекет и по този начин ти вървиш духовно все по-напред и по-нагоре, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция митрополитът.

Според него бедният човек може да изпита повече наслада от този, който е отрупал масата с луксозни храни. Същността на празника е духовна, другото е бонус, бижу, добавка.

По думите му най-важното е да посрещнем празника със страдание за своите недостатъци и немощи и с готовност да ги преодолеем, с молба към Господ да укрепи вярата ни.

Според Ловчанския митрополит по-страшното от пандемията е човешката душeвност сега. Човек страда от боязън, а това се преодолява в Божия храм, с молитва.

Църквите са не по-малко нужни от лечебните заведения сега, тъй като телесно болен се лекува, а душевно страдащият от време на време цялостен живот не може да се излекува, уточни още митрополит Гавриил.

Истинската религия е в това със примирение да приемем, че което Господ позволява, е най-правилното. Такава религия ще ни избави в този момент и постоянно е спасявала хората.
Децата би трябвало да учим на същинска религия, с нея те сами ще се избавят и ще оказват помощ на други, съобщи Ловчанският митрополит.

Той пожела на всички живот и здраве, да обичаме Господа, да го търсим, да му благодарим с каузи, с нашия ярък живот, който би трябвало да водим, да изпълняваме неговите евангелски заповеди.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР