Според лидера на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа

...
Според лидера на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа
Коментари Харесай

ДПС не казва за кого е на балотажа, резултатите не били ясни

Според водача на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ, който бе и претендент за президент, резултатите за този избор още не са ясни, би трябвало да се изчакат окончателните данни и тогава партията му щяла да види каква е картинката, с цел да реши кой от двамата отиващи на втория тур кандидати да поддържа – Румен Радев или Анастас Герджиков.

Подкрепата на Движение за права и свободи за някой от тях се смята за основна за балотажа и се счита, че тя естествено ще отиде при Герджиков, само че Карадайъ не пожела да се ангажира с отговор на подобен въпрос.

Той особено благодари на партийните структури на Движение за права и свободи и симпатизантите, които по думите му " устояха на всевъзможни репресии ". С това изказване той е вторият водач на партия, след Бойко Борисов на ГЕРБ, който твърди, че е имало репресии

" Факт е най-ниската изборна интензивност от демократичните промени насам и то при наложителна гласоподаване. Анализът на какво се дължи, занапред следва да го вършим ", сподели още водачът на Движение за права и свободи.

" За 47-ото Народно заседание, с за кои партии бихме могли да приказваме и с кои няма да приказваме, мисля, че нашето държание е ясно и сме заявявали нееднократно, че идентична можем да приказваме с всички парламентарно показани сили. В 45-ото Народно събрание бяхме декларирали, че отчитаме вота на гласоподавателя като предпочитание за смяна и в случай че новите партии предложат държавно управление, абсолютно ще подкрепим държавно управление без присъединяване. В 46-ото поставихме изискване за възобновяване на демокрацията и държавността в страната, тъй като всички виждаме, че те са в рецесия. За 47-ото Народно събрание това изискване изрично важи, само че дано да забележим резултатите. С всички еднообразно можем да приказваме ", сподели той, въпреки от " Продължаваме промяната " да споделиха,ч е за сформиране на коалиция ще беседват с всички парламентарно показани сили, без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" При тази ниска интензивност тези данни сочат, че в условен дял сме по-добре и от април и от юли - тогава 10.5 на 100, след това 10.7 а в този момент сме 10.5- 11 съгласно другите прогнози, тъй че нашата относителна тежест се резервира ", разяснява още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР