Според комисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон ЕС

...
Според комисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон ЕС
Коментари Харесай

Да се преразгледа без табута забраната за замърсяващи автомобили през 2035 г.: Висш комисар на ЕС

Според комисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон Европейски Съюз към момента може да натисне спирачките на проекта си за последователно преустановяване на продажбите на замърсяващи коли до 2035 година, в случай че пазарът на електрически автомобили не се развие в точния момент.

В изявление за Brussels Playbook, оповестено в петък, Бретон съобщи, че наскоро признатият закон - основна част от проекта на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията с 55% до 2030 година - може да бъде обновен през 2026 година, с цел да се отсрочи датата на последователното изключване и да се даде на автомобилната промишленост повече време за увеличение на производството на електрически транспортни средства.

" Казах, че е доста значимо да имаме уговорка за преразглеждане... допустимо най-скоро, с цел да имаме време да реагираме, в случай че се наложи - тъй като явно става дума за гигантска смяна на цялостен промишлен бранш в най-широк смисъл ", сподели Бретон.

 Планираното преразглеждане беше отсрочено за 2026 година под натиска на огромните страни производителки на коли. Франция прикани хибридите с опция за включване към електрическата мрежа да се преглеждат след 2035 година, а Германия поддържа разрешаването на мотори с вътрешно горене, които работят с електронни горива - терминът за синтетични горива, създадени от уловен въглероден диоксид и водород.

Такива промени ще изискват главно актуализиране на контрактуваното законодателство, което евентуално ще изисква необятно единодушие от страна на дипломатите и членовете на Екологичен потенциал.

" Към датата на прегледа през 2026 година не би трябвало да подхождаме със забрани ", добави Бретон, като уточни неналичието на инфраструктура за зареждане и рецесията в доставките на първични материали, нужни за производството на акумулатори, като спънки пред всеобщото разпространяване на електрическите автомобили.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР