Според клишето празниците са свързани с прекрасни емоции, отрупани трапези,

...
Според клишето празниците са свързани с прекрасни емоции, отрупани трапези,
Коментари Харесай

Край на празничния стрес! 4 съвета, които ще ви спасят тази година

Според клишето празниците са свързани с прелестни страсти, отрупани трапези, топлота, уют, усмивки и срещи с обичани хора. Освен това са посипани с големи дози стрес. Има ли метод да се спасите от празничния стрес? Вижте 4 съвета, които ще ви оказват помощ.

Безкрайна подготовка за посрещане и посещаване на посетители, извършване на покупки на дарове, балансиране сред работа и персонален живот, препускане от едно място на друго - това е другата страна на празниците. Онази, която ни изцежда и даже може да ни попречи да си прекараме добре.

 
1. Ще е стресиращо! Не се заблуждавайте, подгответе се!
Каквото и да вършиме, няма по какъв начин да елиминирате напрежението. Но можете да опитате да го управлявате/ насочвате. Първо разберете кое ви напряга най-вече? Дали е прекомерно натоварения график с мерки? Ако е по този начин, си направете лист. Свършете каквото можете ден-два по-рано . Задрасквайте всяка приключена задача - ще получите голяма доза задоволство. Добре квалифицираният лист ще ви подсигурява, че няма да забравите нещо и ще елиминирате напрежението от това да вършите нещо в последния миг.

Ако ви изнервя събирането с избрани хора, чието наличие не можете да избегнете, пробвайте да се подготвите, като си обещаете, че няма да влизате в разногласия и няма да се поддавате на провокации.

 Добави изложение

 
2. Насладете се на хубавото
Въпреки лудницата, празниците са прелестни. Насладете им се - на дребните моменти, които ви карат да се усмихвате. Бъдете " тук и в този момент " - осъзнайте най-хубавото. Повтаряйте си мислено или на глас благодарности. Може даже да си ги пишете на листче. Хранете се осъзнато, радвайте се на всеки усет, мирис и страст.

 
3. Планирайте и отхвърляйте
Изкушаващо е да съберете милион и един уговорката в границите на няколко дни. Да уважите всяка покана за посетители, да се видите с всички другари за по кафе, да посрещнете всички посетители, които ви се желае. Е, няма по какъв начин да стане. Един вид е да действате стратегически - съчетавайте уговорките, в случай че има тази опция. Съберете няколко групи другари за едно общо посещение, вижте се с двама-трима другари едновременно. Ако пък тези хрумвания са неприложими, просто откажете. Отказът не е пренебрежение към другия, а демонстрация на грижа към себе си.

 
4. Управлявайте рационално бюджета си
Един от източниците на стрес към празниците е бюджетът. По-високите разноски за съществени артикули, плюс многото дарове, които би трябвало да купите, може да разклaти даже постоянния бюджет. За да се справите, планирайте добре. Не претрупвайте трапезата с храна, която по този начин или другояче няма да се изяде. Можете да сервирате храната " фамилно ", по този начин всеки ще си сипе колкото му се хапва и няма да се постанова да изхвърляте храна единствено тъй като е била в нечия паница и е останала неизядена.

 Добави изложение

 
Още потребни препоръки за по-малко празничен стрес: Не се отхвърляйте от потребните привички - хранете се умерено, не препивайте, наспивайте се. Не влизайте в разногласия за дреболии. Отделяйте време за себе си, с цел да релаксирате. Вземете си отмора от обществените мрежи.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР