Според кандидата за общински съветник от коалицияПродължаваме промяната - Демократична

...
Според кандидата за общински съветник от коалицияПродължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Людмил Софрониев: Защо малките населени места и част от кварталите на община Плевен изглеждат изоставени!

Според претендента за общински консултант от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " за община Плевен, Людмил Софрониев, през 2013 година община Плевен приема неверна тактика за градско развиване, посредством евро планове и по този метод изключва всички дребни обитаеми места, квартал Сторгозия, както и елементи от други квартали от тактиката си за развиване.

Затова там няма да видите главно ремонтирана улица, учебно заведение, детска градина с евро средства, защото са били неприемливи. Моля погледнете приложената карта и стратегическият документ, в които е разказано, че след необятно публично разискване са признати следните три оцветени зони за влияние и единствено те са възможни за евро планове за програмният интервал (2014-2020). Така общината изключва огромни елементи от личната си територия, в които живее по-голяма част от популацията на общината, като задачата е била на по-малко място да има повече планове с евро средства. В следствие се оказва неточност и по-този метод се изпускат десетки благоприятни условия, като общината очевидно изостава от другите общини и косвено подкрепя загубата на 15000 души от популацията си за 10 години.



Капиталови вложения (Местна дейност) публикуваме формалната информация, която е изискана посредством документално запитване общината.



От отговора се вижда, че съгласно справката финансови вложения за дребните обитаеми места за интервала 2019г.-2022г. са 926 074лв., приблизително 12,75лв. на човек от популацията живеещ в малко обитаемо място на година. Приблизително финансовите вложения за интервала са 21,5млн., като се получава инвесетиции 4,33%, а популацията на дребните обитаеми места е 20%.

Ако се спазваше правилото на 20% (представляват 20% от населението) за което настояваме, дребните обитаеми места трябваше да получат общо 4,28 милиона лв.. Тоест са ощетени с 3,2 милиона лв. плюс в допълнение описаното изключване от евро планове.

Прилагам обстоен отговор и информация по обитаеми места.

И да, има неточност в формалният отговор на общината при събиране на сумите за годините.





- Защо от четири колони със суми в лв. общият общ брой е сгрешен в три от тях също е въпрос към специалистите в общината и подписалия документа?

Нашата цел е да превърнем град Плевен в съвременен промишлен, зелен, културен център на северна България, а дребните обитаеми места в съвременни покрайнини.

Идват по-добри времена за община Плевен!

Гласувайте с номер 66!

Да променим Плевен ЗАЕДНО!

Купуванетои продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР