Според изследване на UC San Francisco, над 95% от жените,

...
Според изследване на UC San Francisco, над 95% от жените,
Коментари Харесай

Над 95 % от жените, направили аборт, не съжаляват за избора си!

Според проучване на UC San Francisco, над 95% от дамите, които са създали аборт, не съжаляват за решението си пет години по-късно. Докладът, оповестен в Social Science & Medicine, демонстрира другата страна на медала – макар че доста американски щати и някои европейски страни (като Полша например), се пробват да вкарат ограничения за ограничението на абортите, дамите в 21 век считат за изконно право да разполагат с телата си и да взимат решения, които са най-хубави за тях, а не за демографията на страната, в която живеят, или пък които да преценяват с предразсъдъците на обществото. Те или имат позитивни усеща към решението, взето преди време, или се абстрахират от него и не демонстрират никакви спомагателни страсти години по-късно.

Преди време  инициира проучване, което откри, че девет от 10 пълнолетни българи, включително и мъже, поддържат правото на плануван законен аборт и считат, че това е фундаментално човешко право на всяка жена. С това изследване организацията започва и информационна акция за репродуктивните права на дамите " Моята орис. Моят избор "



Дори през днешния ден, в 21. век, действащият закон в Полша продължава да е един от най-рестриктивните в света и разрешава абортите единствено в изключителни случаи, и то до 12-ата седмица от зачеването. Бременносттта може да се прекъсне само, когато животът или здравето на дамата са в заплаха, в случай че тя е резултат от закононарушение, или при тежки увреждания на плода. През 2016 година консервативната партия " Право и правдивост " стигна даже до такава степен, че внесе в Народното събрание предложение за възбрана за аборти при заболели зародиши, което отключи вълна от митинги из цялата страна. Полша бе подкрепена от организации и сдружения по целия свят, които считат, че дамите са притежатели на телата си и като такива имат право на избор. В множеството развити общества всяка жена може да прекъсне бременността до 12-ата седмица, без да дължи пояснения за избора си, като при медицински показания може да се прибегне към това решение и до 20-та седмица. 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР