Според IT-специалиста ГДБОП има достатъчно ресурс да разкрие извършителите и

...
Според IT-специалиста ГДБОП има достатъчно ресурс да разкрие извършителите и
Коментари Харесай

Теодор Георгиев, програмист: Атаките срещу Труд са незаконни и явно някой плаща сериозни суми за тях

Според IT-специалиста ГДБОП има задоволително запас да разкрие причинителите и поръчителите
Атаките в киберпространството не са оригиналност в актуалната ни реалност, те са непрекъснати и са ориентирани против разнообразни обекти. Известно е, че онлайн пространството е измежду най-конфликтните пространства, изключително когато ползата за хакерските нападения е най-много на информационно равнище.
Мисля, че офанзивите са директно свързани със абсурдът, който се разгоря преди дни и изгонването на в. " Труд " от постройката на Министерството на културата. Това разяснява програмистът от Велико Търново Теодор Георгиев.

IT-специалистът споделя, че би трябвало да се откри кой има финансов интерес медията да бъде срината и да не може да действа обикновено като се блокира публикуването на материалите.

" Едва ли зад тези действия стои някой, който бездейства и си търси способи за развлечение. Атаките нормално се правят от движимости IT-специалисти, на които се заплаща добре. Действията против в. " Труд " са противозаконни, а всяко нелегално действие е скъпо. Разследващите обаче би трябвало да открият кой е създателят, поръчителят и какъв брой е платено за сходна активност ", уверен е Теодор Георгиев.

Специалистът обаче предлага по-добра обезпеченост на сигурността на медията като администрирането да бъде проведено по нов метод.

" Необходимо е да се конфигурират спомагателни сървъри и когато " паднат " едните, незабавно да се включват другите, с цел да не се прекъсват трафиците. Това са задания, свързани с превоза на информацията. Затова е значимо да бъдат подсигурени няколко трасета и в случай че някое излезе от строя, другите да поемат активността ", изяснява Теодор Георгиев.

Той е безапелационен, че следствието на киберпрестъпления е сложен и нескончаем развой.
" ГДБОП обаче има нужният запас да разкрие причинителите, да събере нужните годни доказателства и създателите на злодеянието да бъдат изправени на съд ", безапелационен е Теодор Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР