Според иска, компанията съзнателно е позволила на измамниците да използват

...
Според иска, компанията съзнателно е позволила на измамниците да използват
Коментари Харесай

Apple урежда съдебно дело за измама с порадъчни карти в iTunes – жертвите вероятно са загубили „стотици милиони долари“

Според желае, компанията умишлено е разрешила на измамниците да употребяват нейните подаръчни карти, като е вземала 30% комисионна върху откраднатите пари.

Измамниците се свързват с жертвите по телефона и ги убеждават да закупят подаръчни карти от App Store и iTunes, с цел да покрият разнообразни разноски, в това число налози, отпуск по болест, комунални услуги и други. Впоследствие картодържателите са били помолени да споделят кодовете, изброени на гърба (въпреки че картите съдържат предизвестие, което ги моли да не споделят кода с непознати).

Според Reuters, Apple задържа 30% от откраднатите средства на всеки картодържател като „ такса “ за конвертиране на откраднатите кодове в долари.

Apple и ищците са се съгласили на съглашение след работа с медиатор и са подготвили публично съглашение, което да бъде показано на американския областен арбитър Едуард Давила за авансово утвърждение, съгласно декларацията във федералния съд в Сан Хосе, Калифорния.

През юни 2022 година Давила не е удовлетворил настояването на Apple за отменяне на делото.

Делото е ориентирано към всички клиенти в Съединени американски щати, които от 2015 година до 31 юли 2020 година са закупили подаръчни карти за потребление в iTunes или App Store, предоставяйки кодовете на измамниците, без да получат възобновяване на сумата от Apple. Общо жертвите е можело да изгубят „ стотици милиони долари “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР