Според информацията на руското издание Комерсант“ през изтеклата година цените

...
Според информацията на руското издание Комерсант“ през изтеклата година цените
Коментари Харесай

Очакваше се: в Русия поскъпна всичката електроника и най-вече устройствата на Apple

Според информацията на съветското издание „ Комерсант “ през изтеклата година цените на електрониката в Русия са се нараснали приблизително с 10-15%. Най-значително нарастване на цените е записано при устройствата на Apple. Те са поскъпнали с 37%.

Промените в цените:

Лаптопи с екрани от 12 до 17 инча +13% (до 61 хиляди рубли) Лаптопи с екрани над 17 инча +12,5% (до 87 хиляди рубли) Таблети +9% (до 16,5 хиляди рубли) Смартфони +10-18%

Експертите изясняват повишението на цените с неустойчивостта на валутния курс и повишението на главния лихвен % от 7,5% до 16%, което оскъпи отпущането на заеми за предприятията. Логистичните проблеми в Червено море и обстрелването на товарните кораби от страни, които са в спор с Израел, също са оказали въздействие. Поради обстрела на комерсиалните кораби от страна на хутите огромните търговски компании оповестиха, че стопират превоза в Червено море. Четири от петте компании, които оповестиха прекъсването, дават отговор за 54% от общия контейнерен потенциал. Превозите, заобикалящи Червено море, лишават две седмици повече.

Същевременно търсенето се е пренасочило към евтините устройства, до момента в който скъпите са станали по-малко търсени. Според съветските анализатори през 2024 година не се чака по-нататъшно нарастване на цените, защото обменният курс на рублата наподобява е станал релативно постоянен, а вносителите са намерили нови способи да внасят артикули в Русия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР