Според информация на турския вестник Дувар Турската езикова асоциация е

...
Според информация на турския вестник Дувар Турската езикова асоциация е
Коментари Харесай

Ердоган ще приеме закон, ограничаващ употребата на английския език

Според информация на турския вестник " Дувар " Турската езикова асоциация е решила да понижи необятното потребление на британски език и по отношение на това е оповестила, че ще предложи закон, който да отбрани турския език, съобщи организация " Фокус ".

По време на съвещание на Висшия съвещателен съвет е показан отчет за използването на непознати думи в доста области, в това число в имената на фирмите, хотелите, комерсиалните центрове и табели, като оценката в документа е, че британските думи се употребяват прекомерно постоянно.

Бордът, управляван от президента Реджеп Тайип Ердоган, реши ръководещата Партия на справедливостта и развиването да внесе проектозакон в Народното събрание по въпроса през идната законодателна година, оповестява всекидневникът " Хюриет ". От Турската езикова асоциация афишират още, че в предишното в Народното събрание са били внасяни редица законопроекти за унищожаване на непознатите думи в реклами, билбордове, банери, имена на компании и заведения за хранене, както и за вярното потребление на турските.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР