Според Хипотезата за фантомното време, адската годината, която преживяхме преди

...
Според Хипотезата за фантомното време, адската годината, която преживяхме преди
Коментари Харесай

„Историците“, които вярват, че в момента живеем в 1724 година

Според Хипотезата за фантомното време, адската годината, която преживяхме преди няколко месеца, в действителност е 1723.

През 90-те години на предишния век няколко немски историци оферират една радикална концепция: Средновековието не е съществувало и ние в действителност живеем в 18 век. Нека стартираме с техните несъмнено занимателни изказвания, преди да преминем към това дали са, по този начин да се каже, достоверни.

През 1582 година папа Григорий XIII (на изображението) вкарва григорианския календар. Преди това по-голямата част от римския свят и Европа са употребявали юлианския календар, препоръчан от Юлий Цезар през 48 година прочие н. е., с цел да се опита да свърже календара със слънчевата година (времето, належащо на Земята да обиколи Слънцето), юлианският календар има високосна година на всеки четири години, в която се прибавя спомагателен ден.

Проблемът обаче е, че защото действителната слънчева година е 365,24219 дни, юлианският календар бързо (и под бързо, имаме поради необикновено бавно) печели по един ден на всеки 128 години. За да компенсира за това, когато е въведен григорианският календар, папа Григорий би трябвало да измести датата с 13 дни – само че след изчисленията си, той я измества единствено с 10.

Така имаме две благоприятни условия: папа е направил неверната математика или 300 години сред тогава и в този момент в действителност не е съществуват и огромни части история (включително Карл Велики) са били измислени. И двете ще регистрират трите дни, само че явно второто е по-забавно.

За първи път обрисувана от Хериберт Илиг през 1991 година, преди да бъде разширена през 1995 година от доктор Ханс-Улрих Нимиц, хипотезата за фантомното време гласи, че има доста повече доказателства от това, че просто папата не е внимавал в часовете по астрономия. Нимиц, в публикация по тематиката, показва неналичието на прогрес на запад през това време, неналичието на записи за огромни събития като разпространяването на исляма в Близкия изток и – твърди той – неочакваното изгубване и по-късно повторното появяване на еврейския народ сред 711 и 1096 година сл. Хр.

Той също по този начин показва архитектурата, която счита за анахронична.

„ Един от най-хубавите образци – интензивно проучен – е параклисът на Аахен (около 800 година сл. Хр.), който наподобява се появява прекомерно рано – почти с 200 години по-рано “, написа Нимиц. „ Начинът за създаване на арка в този параклис няма предходник. “

Сгради с сходен дизайн се появяват, твърди той, чак няколко века по-късно – през 1049 година сл. Хр. За него най-хубавото пояснение за това – и други въпроси, като да вземем за пример за какво концепцията за чистилището не се е развила доста сред 600 и 1100 година сл. Хр. – е, че на процедура това време го е нямало, тъй като стотиците години са вмъкнати в календара.

 Meister der Reichenauer Schule 002

Ото III

Нимиц допуска, че Ото III, император на Свещената Римска империя, желае да живее през 1000 година сл. Хр., „ тъй като това дава отговор на разбирането му за християнския миленианизъм (идеята, че през 1000 година ще настъпи Златна епоха на земята преди Деня на страшния съд) “, само че е роден стотици години прекомерно рано. Той и папата се събират и дефинират датата като 1000 година сл. Хр., оставяйки празен интервал от към 300 години, който да бъде запълнено от хронистите.

В тази версия на събитията Ото измисля Карл Велики „ като примерен воин, като който самият той желае да бъде “, преди епохи по-късно други да украсят историята на Карл, до момента в който се прибавят още и още томове измислена история в този интервал.

Освен че е в положение да го опровергае посредством разглеждане на историята от цялостен ​​свят по това време (Китайската династия Тан и така нататък се синхронизира добре със средновековието, без да има потребност от фантомно време) и обстоятелството, че заговорът би претендирал изцяло нереалистично количество сътрудници за прикриването му, които да не го издават.

Римският мъдрец и натуралист Плиний Стари записва затъмнение в своите трудове, което датира към 59 година сл. Хр. Чрез личните ни наблюдения и калкулации ние също виждаме, че е имало затъмнение по това време – въз основа на нашите лични дати, без да отстраняваме 300 години от сметките.

Нещо повече, китайските записи демонстрират всяка поява на Халеевата комета от 240 година прочие н. е., в това число прекосявания по време на „ фантомното “ време, всички от които могат да бъдат тествани с нашите лични астрономически калкулации през днешния ден.

Съжаляваме, почитатели на фантомното време, годината е 2021 и един папа беше неприятен с математиката.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР