Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино скорошният ръст

...
Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино скорошният ръст
Коментари Харесай

Tether започва да действа като алтернатива на долара

Според основния изпълнителен шеф на Tether Паоло Ардоино скорошният растеж на Tether (USDT) се дължи по-скоро на ролята му на сурогат на щатския $ на разрастващите се пазари, в сравнение с търсенето на криптовалути.

Tether емитира постоянна валута, известна като Tether или USDT, предопределена да поддържа постоянна стойност от $1 и която се употребява много в търговията с криптовалути. Нейното обращение надвиши $109.8 милиарда в Tether токени към 21 април, отбелязвайки забележителна агресия през последните години.

Ардоино акцентира еволюцията на използването на USDT от най-вече търговия с криптовалути до превръщането му в един от най-използваните цифрови долари в международен мащаб. Той означи, че по-голямата част от потребителите произлизат от нововъзникващите пазари, като уточни образци като Турция, Виетнам, Бразилия, Аржентина и разнообразни африкански страни, където достъпът до долари може да бъде стеснен. По-специално Аржентина означи незабравим растеж в потреблението на USDT през предходната година.

С над 300 милиона консуматори в международен мащаб Tether има за цел да служи като финансово решение за хората без банкови услуги, като се нарежда като еквивалент на $ за популацията с незадоволително услуги. Въпреки регулаторните опасения във връзка с приемането на криптоактиви, Ардоино акцентира уговорката на Tether да обезпечи досегаемост и финансово приобщаване.

В райони като Аржентина тържищата за криптовалути улесняват транзакциите, употребявайки двойката Tether-песо като сурогат на обичайния продан на валута. Макар че крипто пазарите се възвърнаха от предходни спадове, неотдавнашните ценови скокове, в това число достигането на исторически връх на Биткойн през март, способстваха за растежа на Tether.

Тъй като Tether уголемява активността си, Ардоино загатна за проектите си да усили броя на чиновниците си с към 50%, с акцент върху области като изкуствения разсъдък (AI). Въпреки опасенията, изразени от регулаторните органи на Съединени американски щати по отношение на запасите за постоянни монети, Tether поддържа своята непоклатимост, като държи запаси в доларови активи, еквивалентни на размера на криптовалутите, които емитира.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР