Според Федералния резерв се очаква американската банкова система да претърпи

...
Според Федералния резерв се очаква американската банкова система да претърпи
Коментари Харесай

Банките в САЩ са изправени пред загуби в размер на $541 милиарда

Според Федералния запас се чака американската банкова система да претърпи отлив на средства в размер на над $500 милиарда при по този начин наречения " мощно неподходящ " сюжет.

Неотдавна Фед организира годишния си стрес тест на банките, който разкри, че огромните американски банки ще могат да устоят на тежка криза.

Резултатите от стрес теста обаче сочат , че група от 23 известни банкови колоса, измежду които JPMorgan Chase, Bank of America и Wells Fargo, ще претърпят групови загуби в размер на $541 милиарда. Тези загуби се дължат на разнообразни фактори, като да вземем за пример чувствителността на капитала, съмненията в приходите и разноските и общите стопански и финансови пазарни условия при стрес.

Тези загуби могат да бъдат разпределени, както следва:

  • Загубите по заеми възлизат на почти $424 милиарда , което съставлява 78% от общите загуби.
  • Допълнителни загуби в размер на към $18 милиарда са понесени от позиции като заеми, осчетоводени по опцията за обективна стойност, което съставлява 3% от общите загуби.
  • Загубите от търговия и контрагенти в 11-те банки със обилни търговски, обработващи или попечителски интервенции възлизат на към $94 милиарда , което съставлява 17% от общите загуби.
  • Загубите от скъпи бумаги възлизат на почти $5 милиарда , което съставлява 1% от общите загуби.

Въпреки евентуалния размер на тези загуби анализът на Федералния запас на стрес теста резервира оптимистичен звук.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР