Според двама души, запознати с плановете му, се очаква министърът

...
Според двама души, запознати с плановете му, се очаква министърът
Коментари Харесай

Министърът на труда Марти Уолш напуска администрацията на Байдън

Според двама души, осведомени с проектите му, се чака министърът на труда на Съединени американски щати Марти Уолш да напусне администрацията на Байдън и да управлява Асоциацията на играчите от Националната хокейна лига, заяви Асошиейтед прес.

Съюзът на хокеистите търси нов изпълнителен шеф, който да размени Дон Фер, който ръководеше организацията повече от десетилетие. Вчера представител на асоциацията не разполагаше с публична информация за обстановката.

Сериозен почитател на Бостън Брюинс, Уолш сподели енциклопедични знания за спорта във видеоклипове, оповестени онлайн по време на мандата му от 2014 до 2021 година като кмет на Бостън.

Като министър на труда Уолш оказа помощ за сключването на краткотрайно работно съглашение сред огромните товарни железници и техните профсъюзи, предотвратявайки риска от стачка, която можеше да засегне стопанската система на Съединени американски щати преди междинните избори през 2022 година По-късно Конгресът наложи контракт на профсъюзите, откакто служащите не съумяха да ратифицират съглашението, добърва Българска телеграфна агенция.

Служител на администрацията съобщи през вчерашния ден, че се чака Уолш да напусне поста си след речта на президента Джо Байдън " За положението на съюза ", както сподели и втори човек, осведомен с проектите на Уолш, който акцентира, че решението към момента не е финален. И двамата приказваха при изискване за анонимност.

С напускането на Уолш той ще стане първият от министрите в кабинета на Байдън, който ще си тръгне. Началникът на канцеларията на Белия дом Рон Клейн има финален работен ден в Белия дом през днешния ден. Миналата седмица Байдън разгласи и идното овакантяване на Брайън Дийс, шеф на Националния стопански съвет.

Встъпващият в служба шеф на кабинета Джеф Зайънтс прекара последните няколко месеца в работа по подготовката на администрацията за евентуалното текучество на личния състав. След две години на необикновена непоклатимост в редиците на личния състав чиновниците на Белия дом дадоха знаци, че през идващите месеци са евентуални спомагателни промени, защото преуморени чиновници търсят нови благоприятни условия и биват заменяни от такива със свежа сила. Това се случва в миг, когато Байдън се приготвя за упования старт на акцията си за преизбиране през идващите месеци.

Сенаторът Бърни Сандърс, който се състезаваше против Байдън в първичните избори за президент на Демократическата партия през 2020 година, беше претендент за поста на министър на труда при започване на президентството на Байдън, само че реши да не го прави, тъй като това можеше да изложи на риск контрола над Сената. Вчера Сандърс съобщи, че не се интересува от разновидността да наследи Уолш.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР