Според документ, публикуван на страниците на Администрацията за общи услуги

...
Според документ, публикуван на страниците на Администрацията за общи услуги
Коментари Харесай

НАСА реши, че обитаемият модул на новата окололунна станция ще бъде построен от Нортроп Груман

Според документ, оповестен на страниците на Администрацията за общи услуги GSA, американската галактическа организация НАСА е избрала коя ще е компанията, виновна по основаването на обитаемия модул на новата галактическа станция в окололунна орбита. Изборът се е спрял на Нортроп Груман. 

Агенцията се стреми да удовлетвори условието на президента Доналд Тръмп, който упорства човешки крайник още веднъж да стъпи на Луната до края на 2024-та година. Поради това НАСА трябваше да избере компания, която да вдъхне сигурност, че ще съблюдава графика. Отхвърлени са предложенията на Бигълоу, Боинг, Локхийд Мартин и Сиера Невада под претекст, че техните разработки се бавят прекалено много. Единственият реален вид е предлагането на Нортроп Груман. 

Това е по този начин, тъй като обитаемият модул ще бъде основан на галактическия транспортен съд “Сигнус ” на Нортроп Груман, който понастоящем е в употреба. Като изключим една повреда на ракета през 2014-та година, “Сигнус ” е летял 11 пъти до Международната галактическа станция и в никакъв случай до момента не е имало проблем с него. Той елементарно може да се модифицира по този начин, че да служи за населен модул. Нортроп Груман към този момент са свършили много работа по тази трансформация, която включва прибавянето на странични портове за съединяване и радиатори. Последният фактор, който кара НАСА да избере Нортроп Груман е, че този модифициран “Сигнус ” може да бъде изстрелян с към този момент съществуваща комерсиална ракета.

Когато модулът бъде основан, той ще може да бъде прикачен към модула PPE, притежаващ горивните детайли и осигуряващ електрозахранването. През месец май НАСА избра компанията Максар Текнолоджис да построи PPE за $375 милиона. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР