Според докладите инвестиционната компания Abrdn първоначално се надяваше да продаде

...
Според докладите инвестиционната компания Abrdn първоначално се надяваше да продаде
Коментари Харесай

IKEA купува втория търговски център в Обединеното кралство в сделка за около £145 млн. за Чърчил Скуеър в Брайтън

Според отчетите капиталовата компания Abrdn в началото се надяваше да продаде центъра за към £250 млн.

An празният някогашен магазин на Debenhams, ситуиран вътре в мола, ще бъде преустроен в нов магазин на IKEA.

Сделката идва след придобиването от компанията през януари 2020 година на Kings Mall в Хамърсмит, западен Лондон.

< p> Търговският център - който беше преименуван на Livat - видя IKEA да се реалокира в някогашен търговски обект на Debenhams и беше приет за началото на тактика за въвеждане на повече от магазините на шведската мебелна компания в градските центрове.

Debenhams веригата затвори през 2021 година, поставяйки завършек на повече от 240 години история на търговията на дребно и оставяйки доста празни магазини в Обединеното кралство.

Собствениците на IKEA ще се надяват да подмладят комплекса Churchill Square като към една трета от магазините му местата остават празни.

В Hammersmith тя притегли и други наематели, като Lidl.

Освен Hammersmith и Brighton, IKEA има и трети градски магазин, както е сега превръщане на някогашен магазин на Topshop в Оксфорд Съркъс в Лондон, който се чака да отвори порти през 2024 година

През октомври IKEA даде обещание да понижи цените на мебелите като част от напъните да трансферира спестяванията на разноските на клиентите.

Прочетете повече в Sky News:
Веригите супермаркети се отхвърлят от касите на самообслужване
Криза с приспособените млека: „ смайващите “ цени са „ нелепи “

Главен изпълнителен шеф на IKEA за Обединеното кралство и Ирландия, Питър Джелкеби, сподели: „ Въпреки икономическата и геополитическата неустойчивост, ние оставаме ангажирани да създадем позитивна смяна в живота на нашите клиенти – изключително за тези с най-тънките портфейли.

„ През последната година имаме направиха обилни вложения в това пътешестване, с цел да основат по-достъпна, налична и устойчива IKEA, която да отговори на изменящите се потребности на семействата в Обединеното кралство. “

Това пристигна откакто IKEA – най-големият търговец на мебели в света – разгласи растеж от 11,9%. оборот през последната финансова година до £2,5 милиарда.

В международен мащаб продажбите на дребно на Ingka Group са нарастнали с 5,7% до £36 милиарда.

Компанията сподели, че 38,5% от нейните продажби в Обединеното кралство са направени онлайн, по отношение на 35,8% година по-рано.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР