Според доклад на портала Danluu.com обикновеното зареждане на уеб страници

...
Според доклад на портала Danluu.com обикновеното зареждане на уеб страници
Коментари Харесай

Съвременните сайтове са станали толкова раздути, че не могат да се използват от бюджетните смартфони, способни да стартират PUBG

Според отчет на портала Danluu.com елементарното зареждане на уеб страници може да докара до сривове на бюджетните телефони. Устройства, които нямат проблем да играят мобилната версия на PUBG с 40 фрагмента в секунда.

Така да вземем за пример Wix изисква 21 МВ данни за зареждане на една страница. А уеб страниците Patreon и Threads изискват 13 МВ за зареждане на една страница. По време на опитите зареждането им е отнемало до 33 секунди. А в някои случаи страниците въобще не са се зареждали.

Основните данни от измерването могат да се видят в таблицата по-долу. Тя демонстрира времето, когато по-голямата част от наличието във забележимата част на екрана към този момент е налична за обзор (LCP). Показани са няколко уеб страницата и устройства от по-нисък клас. В колоните вляво са показани и условията за пропускателната дарба на всеки уебсайт.

По време на теста са употребявани евтините Itel P32 и Tecno S8C, както и по-мощните устройства Apple M3 Max, M1 Pro и M3.

Съдейки по резултатите от теста, измежду уеб страниците с най-големи проблеми с оптимизацията са Quora и съвсем всички огромни платформи за обществени медии. Новите услуги за основаване на наличие, като Squarespace, Forum и Discourse, също имат по-лоша продуктивност от по-старите си аналози, което прави невероятно потреблението им на някои устройства.

Интересно е, че Tecno S8C непрекъснато „ забива “ в Quora, макар че може да се оправи с стартирането на PUBG при 40 фрагмента в секунда.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР