Според доклад на Министерството на труда на САЩ 4,3 милиона

...
Според доклад на Министерството на труда на САЩ 4,3 милиона
Коментари Харесай

Рекорд: 4 300 000 души са напуснали работа в САЩ през август

Според отчет на Министерството на труда на Съединени американски щати 4,3 милиона души през август са напуснали работа.

Това е рекорден брой от декември 2000 година - цифра по-висока и от тази за предходния юли, когато напусналите работа са били 4 милиона. Това е съвсем 3% от работната мощ.

Пазарът на труда демонстрира, че наемането на работа се е забавило внезапно през август и септември, макар че броят на оповестените работни места е покрай рекордни равнища. 

Незаетите работни места са били 10,4 милиона, след рекордните 11,1 милион за юли.

През миналата година отворените работни места са се нараснали с 62%, само че като цяло назначението на работа леко е намаляло.

Предположенията са, че скокът на напускащите работа е заради страхът от Делта разновидността защото има повишаване на болесттите през август. Близо 900 000 души от заведения за хранене, питейни заведения и хотели са напуснали през този месец, с 21% повече от юли. 

За специалности, като право, инженери, архитекти, където множеството чиновници могат да работят от вкъщи, броят е доста по-малък.

Друг фактор е заплащането. Недоволни служащи напущат и се реалокират там, където им оферират по-високи заплати.

Многото свободни работни места дават по-големи благоприятни условия за избор. Тук не се загатва като причина условието за наложително имунизиране, което беше наложено от септември и октомври. 

Правителството разгласи, че за септември са добавени единствено 194 000 нови работни места, а равнището на безработица е спаднало от 5.2% до 4,8%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР