Според Джордж Ръсел отборът на Мерцедес ще завърши сезон 2022

...
Според Джордж Ръсел отборът на Мерцедес ще завърши сезон 2022
Коментари Харесай

Ръсел прогнозира, че Мерцедес трудно ще спечели през 2022 година

Според Джордж Ръсел тимът на Мерцедес ще приключи сезон 2022 във Формула 1 без нито една победа. 

Изказването на британеца идва на фона на мощното показване на „ Сребърните стрели “ в Щатите и Мексико, където неговият съотборник Люис Хамилтън беше покрай това да прекъсне сушата на основания в Бракли отбор. И в двата случая обаче неверни стратегически решения от страна на Мерцедес разрешиха на Макс Верстапен и Ред Бул да стигнат до най-високото ходило на подиума. 
 В Мерцедес са подготвени да жертват 2-то място при конструкторите за победа В Мерцедес са подготвени да жертват 2-то място при конструкторите за победа
„ В последните да уикенда видяхме, че имаше огромни разлики в представянето ни. Мисля, че в Мексико имахме по-бързата кола и в случай че бяхме със същата тактика като Ред Бул, може би щяхме да се борим с тях.

„ Очаква Бразилия да я някъде по средата сред последните два уикенд. Реалистично видяно ще ни е доста мъчно да победим Ред Бул тази година. Но Ферари, мисля, че несъмнено можем да победим тях “, сподели Ръсел пред Sky Sports F1.
 Във Ферари не се тормозят от развиването на Мерцедес Във Ферари не се тормозят от развиването на Мерцедес
Една от аргументите за мощното показване на „ Сребърните стрели “ в Гран При на Мексико Сити бе огромната надморска височина от 2229 метра, на която е ситуирана пистата „ Ерманос Родригес “. Там разреденият въздух съвсем отстрани по-голямото челно противодействие, което W13 има по отношение на колите на Ред Бул и Ферари от началото на годината.
 Волф сподели с какъв брой изостава Мерцедес от Ред Бул Волф сподели с какъв брой изостава Мерцедес от Ред Бул
Следващата спирка в кервана ще бъде втората най-висока писта в календара, а точно „ Интерлагос “ в Бразилия. Тя обаче се намира на едвам 730 метра над морското ниво, което пък значи, че Мерцедес няма да завоюва толкоз доста, колкото в Мексико от по-разредения въздух. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР