Според директора за България в компанията АйБанФърст Деан Тодоров има

...
Според директора за България в компанията АйБанФърст Деан Тодоров има
Коментари Харесай

Ще продължи ли поскъпването на еврото спрямо долара

Според шефа за България в компанията " АйБанФърст " Деан Тодоров има две съществени аргументи за повишаването на еврото  - пазарните упования, че Европейската централна банка ще продължи да стяга своята парична политика и сезонността на щатския $, който постоянно губи своята стойност през април и нормално я възстановява през май.

Това показва Тодоров в разбор и ще продължи ли повишаването на еврото и какво е отражението върху българските компании, оповестяват от " АйБанФърст ".

Валутната двойка евро/долар преодоля тази седмица основното равнище от 1,0930-35, напомнят от " АйбанФърст ". Днес сутринта един $ се разменяше за 1,09 евро.

Ако вземем поради пазарните упования, които ще продължат да са неуверени, както и това, че до идващия месец сезонността евентуално още веднъж ще бъде в интерес на $, надали валутната двойка евро/долар ще продължи да се повишава, показва Тодоров.

 istock istock
В дълготраен проект съгласно него към момента има възможност еврото да пробие над 1,10, като може да доближи връх от 1,15 тази година, само че разяснява, че този миг към момента не е настъпил. В кратковременен проект, наоколо до равнището от 1,10 към момента могат да се осъществят облаги и това ще докара до спад на валутната двойка евро/долар под границата от 1,09, отбелязва Тодоров. 

“Българските компании с разплащания в долари би трябвало да са деликатни и внимателни. Периодът на волатилност ще продължи и е хубаво потоците на средства в задгранична валута да бъдат добре планувани. Управлението на валутния риск също е неизбежна част от това обмисляне за фирмите, които желаят да предпазят своя марж на облага, и те от ден на ден правят оценка изгодите му ”, показва Деан Тодоров, представен в известието.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР