Според депутатите това гарантира, че сметките няма да скочат драстичноКомисията

...
Според депутатите това гарантира, че сметките няма да скочат драстичноКомисията
Коментари Харесай

Домакинствата остават с регулирани цени на тока до 2026

Според депутатите това подсигурява, че сметките няма да скочат фрапантно

Комисията по енергетика към Народното събрание гласоподава " за " това потребителите да останат на контролирания пазар на електрическа енергия до 31 декември 2025 година Депутатите са безапелационни, че това е най-хубавият вид за семействата, тъй като подсигурява, че сметките им за ток няма да скочат фрапантно, предаде .

Последното постоянно държавно управление бе поело ангажимент към Брюксел да започва излизане на българите на свободния пазар за ток от 2023 година Този ангажимент беше и част от Плана за развиване и резистентност. Депутатите от енергийната комисия и КЕВР обаче са безапелационни, че на фона на енергийна рецесия, това решение би ощетило съществено българските жители.

По време на съвещанието на комисията, ръководителят на КЕВР Иван Иванов разгласи, че комисията гласоподава твърдо " за " това контролираният пазар на ток да е в действие до 2026 година за българите. Би било безразсъдно потребителите да излязат на свободния пазар по-рано от тази дата, счита Иванов. Според него главните причина са високите цени на тока и високият % на енергийно небогати българи.

" Към момента никой не стопира битов консуматор да излезе на свободния пазар и по-късно да се върне на контролирания. Засега имаме тази независимост ", разяснява ръководителят на КЕВР.

Председателят на енергийната комисия Делян Добрев показа, че самият той е опитал да излезе на свободния пазар преди година, само че при покачването на цените на електричеството, се е върнал на релугирания пазар, тъй като е почнал да получава съществени сметки за ток.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР