Според данни на ООН, 8,8 милиона души са засегнати в

...
Според данни на ООН, 8,8 милиона души са засегнати в
Коментари Харесай

8,8 милиона души са засегнати в Сирия от катастрофалните земетресения

Според данни на Организация на обединените нации, 8,8 милиона души са наранени в Сирия от пагубните трусове от 6 февруари в прилежаща Турция, съобщи ДПА.
По-голямата част от тези хора евентуално ще се нуждаят от някаква форма на филантропична помощ, сподели Наджат Рошди, заместител непрекъсната представителка на Сирия в Организация на обединените нации и добави, че Организация на обединените нации е поела цялостния ангажимент да направи, повече, с цел да помогне на всички сирийци.
Активисти и филантропични служащи в регионите под надзор на бунтовниците в Северозападна Сирия се оплакаха от неналичието на помощ от Организация на обединените нации в дните след трусовете. По време на аудиенция в района координаторът на Организация на обединените нации за дейности при изключителни обстановки Мартин Грифитс призна, че Организация на обединените нации не е съумяла да помогне на жертвите в регионите под опозиционен надзор в Северозападна Сирия.
Наблюдатели споделят, че е имало и бюрократични трудности за Организация на обединените нации, чиито колета са можели да бъдат доставени по-бързо с по-малки транспортни средства вместо нормалните огромни камиони, по унищожените от войната пътища в региона. Досега над 140 камиона с помощи от Организация на обединените нации бяха доставени през Турция до регионите под надзор на бунтовниците в Северозападна Сирия. Там над 9000 здания са изцяло или отчасти разрушени, а минимум 11 000 души са без покрив над главите си. Най-неотложно тези хора се нуждаят от заслон, т.е. от палатки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР