Според д-р Василева в определенията на ВАС, с които се

...
Според д-р Василева в определенията на ВАС, с които се
Коментари Харесай

Д-р Василева пита Панов относно ”смачкването на делата срещу отнемането на лиценза на КТБ от ВАС”

Според доктор Василева в определенията на Върховен административен съд, с които се “опраскват” делата против непозволеното лишаване на КТБ, изплува името на Лозан Панов - вижда се, че той е бил съдия-докладчик. Определенията са с една и съща дата - 5-ти февруари 2015 година, пет дни преди встъпването му в служба като ръководител на Върховния касационен съд.

Първият въпрос е - зад определенията на Върховен административен съд от 5 февруари 2015, на които стои неговото име, има ли напън? От кого? Или пък е постъпил по съвест.

Вторият - има ли признателност в тези избрания за събития, случили се в интервала 3-ти декември 2014 година - 29 януари 2015 година.

През 2014 година и акционерите, и инвеститори в КТБ завеждат каузи против отнемането на лиценза на КТБ пред Върховен административен съд. Според доктор Василева десетки каузи (около 30) са били “смачкани” от Върховен административен съд “със странни разсъждения” на тематика “липса на юридически интерес”.

11 от делата са прегледани от един и същи състав, което повдига въпроса за по този начин нареченото “случайно разпределение”

На 29 януари 2015 година Лозан Панов е определен за ръководител на Върховен касационен съд. Кандидатурата му е показана от Димитър Узунов, който заключва, че “съдия Панов е знак на смяната в българската правосъдна система”.

със своите отговори на по този начин повдигнатите въпроси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР