Според британското разузнаване руските сили вероятно ще бъдат по-малко ефективни

...
Според британското разузнаване руските сили вероятно ще бъдат по-малко ефективни
Коментари Харесай

Русия е изгубила почти едно поколоение млади офицери

Според английското разузнаване съветските сили евентуално ще бъдат по-малко ефикасни на бойното поле в бъдеще заради липса на младши военни водачи след опустошителни загуби измежду офицерите от по-нисък сан на армията.

От Министерството на защитата на Англия споделят, че командирите на бригади и батальони са били изложени на заплаха, защото са били "държани на безкомпромисно равнище на отговорност за работата на своите елементи ".

Младшите офицери също са били принудени да управляват тактически набези на ниско равнище, защото в съветската войска липсват фрагменти от високо подготвени подофицери, които извършват тази роля в западните сили, се споделя в оценката.

"Загубата на огромна част от по-младото потомство професионални офицери евентуално ще изостри настоящите проблеми при модернизирането на метода му към командването и контрола. По-незабавно батальонните тактически групи, които се възвръщат в Украйна от оживели от голям брой подразделения, евентуално ще бъдат по-малко ефикасни заради липса на младши ръководители ", споделят от МО.

Министерството цитира отчети за локализирани протести измежду съветските сили, добавяйки, че неналичието на "опитни и надеждни командири на взводове и роти евентуално ще докара до в допълнение понижаване на морала и продължаваща неприятна дисциплинираност ".

Западен боен източник сподели по-рано този месец, че президентът Путин и военачалник Валери Герасимов, началникът на генералния щаб, са вземали тактически решения на ниско равнище от вида, който нормално се взема от полковник или чорбаджия.

Висшите командири са уволнени поради видимо неприятното си показване по време на нашествието, като западните чиновници настояват, че се е появила просвета на прикриване и изкупителна жертва.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна твърди, че съветските бойци са "готови да убият своите генерали ", които са ги принудили да преминат в нахлуване в източната област Донецк, която е част от Донбас.

Според телефонен диалог, засечен от украинското разузнаване, съветските "контрагенти " съвсем са простреляли генерал-лейтенант Валери Солодчук и неговата защита, които пристигнали да спрат протест и да принудят войските да продължат да се бият. Солодчук е пълководец на 36-та общовойскова войска.

"Войниците отхвърлиха да изпълнят заповедта и бяха подготвени да взривят "високопоставените посетители ", написаха украинците във Фейсбук в понеделник. Твърди се, че вследствие на това командирът е напуснал фронтовата линия.

Последната оценка на Министерството на защитата идва, когато насочва предизвикателство към английските компании да измислят хрумвания за "спечелен в борба ", с цел да оказват помощ на Украйна да преодолее съветските нашественици. Като част от акция на стойност 25 милиона английски лири, министерството приканва отбранителната промишленост на Обединеното кралство да създаде самостоятелни или отдалечено ръководени транспортни средства, които да оказват помощ за отбраната на крайбрежието на Украйна, съоръжение за поддържане на линиите за доставка и нови технологии за електронна война, като GPS разстройства и дронове.

Началниците на защитата също по този начин желаят оферти за това, по какъв начин да се подкрепи повторното доставяне с муниции и поддръжката на оръжейни системи от руски диаметър 122 мм и 152 мм на фона на опасенията, че запасите на Украйна се изчерпват.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР