Според браншова организация новите търговски правила, свързани с Brexit (Брексит)

...
Според браншова организация новите търговски правила, свързани с Brexit (Брексит)
Коментари Харесай

Растящите разходи за енергия и новите правила, свързани с Брексит, застрашават бъдещето на електромобилите

Според браншова организация новите търговски правила, свързани с Brexit (Брексит) и обхващащи електрическите транспортни средства, могат да костват на европейските производители 3,75 милиарда паунда през идващите три години, оповестяват от Би Би Си.

Правилата имат за цел да подсигуряват, че електрическите коли, създавани в Европейски Съюз, ще се създават най-вече от елементи с локален генезис.

Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) също предизвести, че ограниченията могат да понижат производството на заводите в Европейски Съюз с 480 000 автомобила.

Основният проблем се крие в по този начин наречените " правила за генезис ", които влизат в действие през януари. Те се ползват за доставките на коли през Ламанша според изискванията на договорката за Брекзит - Споразумението за търговия и съдействие сред Обединеното кралство и Европейски Съюз.

Те на процедура ще подсигуряват, че електрическите транспортни средства ще би трябвало да имат акумулатори, създадени или в Обединеното кралство, или в Европейски Съюз.

Автомобилите, които не дават отговор на критериите, ще се сблъскат с 10 % цени - или налози - при превозване през Ламанша в двете направления.

Правилата бяха основани, с цел да защитят европейската индустрия от на ниска цена импорт.

Но защото производството на батерии в Европа не е повишено толкоз бързо, колкото се очакваше, производителите на коли се затрудняват да покрият новите критерии.

Това е сериозен проблем за европейските производители. Обединеното кралство е най-големият им експортен пазар, като предходната година в английските пристанища са пристигнали 1,2 милиона транспортни средства. По същия метод повече коли, създадени в Обединеното кралство, се транспортират до Европейски Съюз, в сравнение с до който и да е различен район.

Високите мита биха могли да оскъпят производството на електрически коли и да доведат до повишение на цените.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР