Според бившия главен секретар на МВР и експерт по национална

...
Според бившия главен секретар на МВР и експерт по национална
Коментари Харесай

Калин Георгиев: България е застрашена от тероризъм, колкото и всички държави

Според някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи и специалист по национална сигурност Калин Георгиев България е застрашена от тероризъм, колкото всяка една друга страна. По думите му няма съответен профил, към който се насочват вербовчиците, те работели даже с 9-10-годишни деца.

В този смисъл няма подозрение, че упрекнатото за тероризъм 16-годишно дете от Пловдив, е жертва.

Все отново би трябвало да имаме схващане, не трябва да унищожаваме бъдещето на едно 16-годишно дете, съобщи някогашният основният секретар на Министерство на вътрешните работи по отношение на излезлите в общественото пространство фотоси на фамилията на детето.

Според него родителите му са доста мощни хора, защото това, че са подали сигнал е доста отговорно.
 Бащата на задържания за тероризъм 16-годишен алармирал управляващите преди месец
Бащата на задържания за тероризъм 16-годишен алармирал управляващите преди месец

Момчето е безспорна жертва на интернет съгласно юриста му

Той е на мнение, че контузията ще му остане за цялостен живот. Калин Георгиев прикани и да се оставят службите да работят по случая, прикани и да доверие в органите на реда.

Бившият основен секретар изясни, че прекъсването на връзка е един от първите признаци на поръчка за екстремистки дейности.

По думите му престъпни психолози приказват за така наречен " смъртоносна триада ", която стартира с отчуждение от фамилията и приятелите, смяна в държанието, следното от планиране на предстоящ живот, обвързван с терористичната формация.

Относно желаните от Младен Маринов антитерористичните центрове , Георгиев посочи, че в Съединени американски щати те са мултифункционални и работещи. Той изясни, че в тези центрове в Съединени американски щати вземат участие представители на всички специфични служби и дават резултати.
 Терористите от ДАЕШ с месеци
Терористите от ДАЕШ с месеци " обработвали " 16-годишния да удари в Пловдив

Имал знаме на " Ислямска страна ", пращали му клипове

Припомняме, че на 8 юни стана ясно, че за първи път у нас е предотвартен терористичен акт. Задържано беше 16-годишно момче , готвело терористична офанзива в Пловдив.

Адвокатът на момчето Емил Велинов съобщи пред bTV, че детето не е имало мисъл в глава си да нарани някого или да провокира гърмеж.

Вчера вътрешният министър Младен Маринов акцентира, че смяната в оперативната конюнктура постанова основаването на антитерористични центрове у нас.
 Младен Маринов желае антитерористични центрове
Младен Маринов желае антитерористични центрове

Според него в някои случаи се постанова информацията да не става публично притежание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР