Според бившия главен прокурор Никола Филчев решението за условно предсрочно

...
Според бившия главен прокурор Никола Филчев решението за условно предсрочно
Коментари Харесай

Никола Филчев: Решението за освобождаване на Полфрийман е необосновано

Според някогашния основен прокурор Никола Филчев решението за условно предварително освобождение на Джок Полфрийман е голословно и е взето от противозаконен състав. В студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " Филчев разяснява тематиката с Полфрийман, номинацията на Иван Гешев за основен прокурор и даде оценка на работата на Сотир Цацаров, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Иван Костов.

" Хората недоволстват по две аргументи. Това решение е сложено от противозаконен състав, който е преднамерен, заинтригуван от изхода на делото. И второ - тъй като по своето наличие решението опонира на закона ".
Така Филчев разяснява реакцията против условното предварително освобождение на Джок Полфрийман.

Филчев уточни, че арбитър Калин Калпакчиев е бил отличен като " Човек на годината " от Български хелзински комитет, а Джок Полфрийман е бил номиниран в категорията.

Бившият основен прокурор счита, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е " голословен ".
" Знам какво е арбитър. Знам какво почитание изискуем на съдията. Знам разликата сред прокурора и съдията. Прокурорът желае, съдията дава. Но в това време знам, че съдията би трябвало да съблюдава закона ", добави Филчев.
Той обвърза недоволството против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор с " клеветническата акция " по отношение на самия Филчев.

Никола Филчев даде позитивна оценка за мандата на Сотир Цацаров.
" Смятам, че той работи сполучливо през този мандат. Отличен правист. С познаване на законодателството. Отстояваше ползите на закона. Ще остави едно име на виновен човек в историята на прокуратурата. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР