Според бившия американски посланик в България Джеймс Пардю страната ни

...
Според бившия американски посланик в България Джеймс Пардю страната ни
Коментари Харесай

Джеймс Пардю: България е далеч от отмяна на визите за САЩ

Според някогашния американски дипломат в България Джеймс Пардю страната ни е надалеч от момента, в който ще бъдат анулирани визите за Съединени американски щати. Думите му са във връзка срещата на премиера Бойко Борисов и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Белия дом и декларираното тогава вероятно отпадане на американските визи. В изявление за БНР Пардю разкритикува и ръководството в България.

“Обикновено не си мълча, когато видя, че нещо не е както би трябвало. Мисля, че дипломацията е освен това от това да се акцентира непрестанно позитивен имидж на избрана страна. Ако има проблеми, те би трябвало да се вземат решение. Трябва да се изговарят непосредствено и почтено. Независимо от рецензиите ми, аз доста обичам България, народа ѝ, историята, културата, характера ѝ”, сподели той.

Проблемите с корупцията и подчинените медии

" Отправям тези рецензии, тъй като желая България да бъде по-добро място, а не поради самата рецензия. Защото за мен България е чудесна и с огромно бъдеще пред себе си като демократична страна. Смятам, че България още е в развой на преход и че това може да отнеме още години. Но тя продължава да е пропита с корупция. Особено ме тревожи неналичието на независимост на медиите. Положението не беше съвършено, когато бях у вас. Но въпреки всичко имаше конкуренция и държавните представители се държаха отговорно. Не се стигаше до правосъдни каузи, само че най-малко корупцията излизаше нескрито. Това към този момент го няма. Медиите са подчинени. Аз просто го произнасям гласно и ще не преставам да го върша, в случай че е належащо ",каза той.

Според него на битката с корупцията и на свободата на медиите е трябвало да се акцентира още при започване на общото изказване, с което излязоха министър председателят Бойко Борисов и президентът Доналд Тръмп. И то освен с няколко фрази.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР