Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е открила огън

...
Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е открила огън
Коментари Харесай

Назряващ конфликт: Престрелка в Нагорни Карабах взе жертви

Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е разкрила огън против дежурна полицейска кола

Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан откри огън против дежурна полицейска кола. Убити бяха трима арменски служители на реда. Друг чиновник е получил огнестрелна рана в гърдите и е настанен в болница в Степанакерт, оповестяват от БГНЕС.

2/1 These photos show a police car attacked by an subversive group in, as well as the bodies of three dead policemen. The Azerbaijani sabotage group waited in a forested area, from where they attacked a car passing by the road.
— Robert Ananyan (@robananyan)
От своя страна Азербайджан оповестява за починали и от двете страни вследствие на конфликта. " Постъпи онлайн информация за превозване на муниции и персонален състав от Армения в Азербайджан по черен път. Сутринта на 5 март, с цел да се ревизира получената информация, беше изработен опит задържат и ревизират транспортни средства, извършващи противозаконни военни транспорти. Отсреща откриха огън и вследствие на престрелката има загуби и ранени и от двете страни ", заяви пресофисът на Министерството на защитата в Баку.

Today Azerbaijani sabotage group attacked and killed 3 police officers of, another police officer is hospitalized. Again, Azerbaijan tries to justify yet another terrorist act against NK peaceful people by fake claims, which have already been defeated in
— Edmon Marukyan (@edmarukyan)
В края на септември 2020 година военните дейности в Нагорни Карабах се възобновиха и това докара до цивилни жертви в продължаващия с десетилетия спор. Страните направиха няколко опита да сключат помирение и тристранното съглашение, реализирано в нощта на 10 ноември, се оказа сполучливо. С посредничеството на Москва Азербайджан и Армения се договориха за цялостно преустановяване на огъня и замяна на пленници и телата на починалите. Ереван съобщи на Баку и регионите Келбаджар и Лачин, както и част от региона на Агдам, които от 1994 година са под контрола на непризнатата Република Нагорни Карабах. Освен това в района са ситуирани съветски миротворци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР