Според анализатори в близките два месеца в Турция могат да

...
Според анализатори в близките два месеца в Турция могат да
Коментари Харесай

Ипотечни заеми с лихва от 0.64%

Според анализатори в околните два месеца в Турция могат да бъдат осъществени подобен брой покупко-продажби, какъвто за цяла година. За последната седмица покупко-продажбите с жилища са се нараснали с 50%, откакто няколко държавни банки на Турция излязоха с привлекателни предложения за ипотечно кредитиране. Те се характеризират с исторически ниски лихвени проценти и имат за цел да подтикват стопанската система, отслабена от пандемията от ковид, написа турското издание Daily Sabah.

С привлекателни ипотечни пакети излязоха трите най-големи банки Ziraat Bank, VakifBank и Halkbank. Също по този начин двете банки – Ziraat Katilim и Vakif Katilim, излязоха с четири оферти по отношение на кредитирането, в това число ипотечното както за жилища ново строителство, по този начин и за парцели от вторичния пазар. Лихвите са по-ниски от инфлацията.

Срокът на отпусканите заеми по тези пакети е до 15 години с рента от 0.64% и с гратисен интервал до 12 месеца. Самофинансирането може да бъде в границите на 10% от цената на парцела. На един клиент се позволява оптимално финансиране до 110 000 USD, в случай че жилището е в Истанбул, Анкара или Измир. За останалите градове прагът е 73 700 USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР