Според анализатори на JPMorgan, въпреки че неотдавнашният скок на пазарната

...
Според анализатори на JPMorgan, въпреки че неотдавнашният скок на пазарната
Коментари Харесай

Доминацията на Tether е лоша новина за криптовалутите – ето защо

Според анализатори на JPMorgan, макар че неотдавнашният скок на пазарната капитализация на постоянните монети е позитивно развиване, се ускоряват опасенията за възходящата доминация на Tether (USDT).

Анализаторите, ръководени от Николаос Панигирцоглу, показаха опасения по отношение на уязвимостта на Tether заради неналичието на регулаторно сходство и бистрота. В неотдавнашния си отчет те акцентираха концентрацията на Tether през последната година като отрицателна наклонност за стабилкоин екосистемата и по-широкия криптовалутен пейзаж.

Глобалните емитенти на постоянни монети са изправени пред регулаторни опасности, като се чака утвърждението на Закона за изясненост за платежните постоянни монети в Съединени американски щати и предстоящото отчасти използване на регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA) в Европа по-късно тази година.

Анализаторите допускат , че емитентите на постоянни монети, които се придържат прецизно към съществуващите разпореждания, биха могли да се възползват от идния регулаторен надзор, като евентуално завоюват пазарен дял.

Главният изпълнителен шеф на Tether , Паоло Ардоино, отговори на опасенията на JPMorgan, като изрази удовлетворение от признаването на значимостта на Tether. Въпреки това той счита, че е ненапълно лицемерно JPMorgan, най-голямата банка в света, да разисква въпроси, свързани с концентрацията.

Ардоино акцентира триумфа на Tether, като го отдаде на финансовата надеждност, постоянните запаси и уговорката за поддръжка на нововъзникващите пазари и разрастващите се страни. Според него Tether играе основна роля в общностите, които употребяват USDT като защитна мярка против високата инфлация и девалвацията на националните си валути.

В обособена записка за USDC анализаторите на JPMorgan означават, че Circle, емитентът на стабилната монета, е подал поверително заявление за обществено листване в Съединени американски щати. Този ход се преглежда като дейна подготовка на Circle за интернационална агресия и идни регулации за постоянните монети.

Стабилните монети служат като мост сред обичайните финанси и крипто света, действайки като “пари в брой ” в крипто пространството. Анализаторите от JPMorgan считат, че тяхната агресия внася повече капитал от обичайните финанси в крипто пространството, усилва циркулацията на пари в брой в крипто екосистемата и укрепва обезпеченията, допринасяйки за стабилността на крипто финансовата система. Анализаторите обаче регистрират, че възходящият пазарен дял на Tether и регулаторната неустановеност съставляват евентуални негативи за пазара.

В сряда Tether разгласи рекордна чиста облага от $2.9 милиарда през четвъртото тримесечие и рекордно високо нарастване на свръхрезервите, обезпечаващи нейните USDT токени в обращение.

Освен постоянните монети, анализаторите акцентираха финансирането с рисков капитал като различен важен източник на капитал за крипто екосистемата. Въпреки това те означиха спад на крипто финансирането през декември 2023 година и януари 2024 година, като го отдадоха на финансовите ограничавания, изпитвани от компаниите за рисков капитал на фона на възходящите лихвени проценти и намаляващите оценки на плановете.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР