Според американски служители поредната вълна от нападения има за цел

...
Според американски служители поредната вълна от нападения има за цел
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания нанасят нови удари в Йемен: Поразени са 36 цели

Според американски чиновници следващата вълна от набези има за цел да обезсили в допълнение подкрепяните от Иран групировки, които нападнаха американски и интернационалните позиции след войната сред Израел и ХАМАС, съобщи Sky News, представена от " Фокус ".

Нанесени от кораби и изтребители, ударите в Йемен в събота (3 февруари) вечерта последваха въздушната офанзива на Съединени американски щати против цели в Ирак и Сирия от предния ден.

Тази офанзива е ориентирана против други подкрепяни от Техеран милиции и Иранската революционна армия в отговор на удара с дрон по Йордания, при който предходната седмица починаха трима американски бойци.

В американските удари по цели на хутите участваха изтребители F/A-18 от самолетоносача " Дуайт Д. Айзенхауер " (USS Dwight D Eisenhower) и американски военни кораби, които изстрелваха ракети Tomahawk от Червено море, оповестяват американски представители. Поразени са били общо 36 цели.

Според формалните лица ракетите са изстреляни от разрушителите на военноморските сили на Съединени американски щати USS Gravely и USS Carney.

Британското министерство на защитата съобщи, че самолетите Typhoon FGR4 на RAF, подкрепяни от танкери " Вояджър " (Voyager), са се включили към американските сили в " по-нататъшни целенасочени удари против обекти на хутите в Йемен ".

Ударите в събота означиха третия път, когато Съединени американски щати и Англия организират огромна взаимна интервенция за нанасяне на удари по пускови установки, радарни обекти и безпилотни самолети на хутите.

Вашингтон предизвести, че отговорът му след гибелта на бойците в базата " Кула 22 " в Йордания " няма да се ограничи до една нощ, една цел или една група ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР