Според Алфа рисърч 83.8 на сто не са съгласни България

...
Според Алфа рисърч 83.8 на сто не са съгласни България
Коментари Харесай

Близо 84% от българите не подкрепят Скопие за ЕС

Според " Алфа рисърч " 83.8 на 100 не са съгласни България да поддържа Република Северна Македония за участие в Европейския съюз, съобщи Българското национално радио.

Това демонстрира национално представително изследване на " Алфа рисърч ", направено по телефона измежду 803 души в интервала 26-29 октомври. Възложител на проучването е членът на Европейския парламент Андрей Ковачев. Проучването има за цел да записва настройките на българските жители по отношение на позициите на България преди започването на договаряния на Република Северна Македония с Европейски Съюз.

42.4 на 100 считат, че България би трябвало да признае съществуването на македонски език, единствено в случай че Република Северна Македония признае надлежно, че този език е почнал да се основава през 1944 година на база на западните български диалекти. 45.5 на 100 обаче считат, че не би трябвало да се признава съществуването на обособен македонски език. 4.5 % са в интерес на безусловното му признание.

Мнозинството българи поддържат намирането на компромис. Много слаба е обаче поддръжката за безусловната " зелена светлина " пред участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз, без да са изчистени основни противоречиви въпроси, показват анализаторите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР