Според адв. Надежда Йорданова от юридическия екип на “Ти броиш

...
Според адв. Надежда Йорданова от юридическия екип на “Ти броиш
Коментари Харесай

В пъти по-малко сигнали към Ти броиш спрямо изборите през април


Според адв. Надежда Йорданова от юридическия екип на “Ти броиш " не може да се приказва за неуспех на изборите или проблеми с машинното гласоподаване, тъй като броят на спрените машини в страната и чужбина се равнява по-малко от 0,5% от общия брой. Тя напомни, че след измененията в Изборния кодекс по време на 45. Народно заседание квалифицирани представители на част от политическите обединения са създали проби и спомагателни оферти за възстановяване на процеса.

Един от получените през последните часове сигнали към “Ти броиш " е от община Смолян, където общински чиновници са организирали извозването на гласоподаватели до техните секционни комисии. “Това не е възможно, не е планувано в Изборния кодекс и слага въпроса дали не е форма за следен избор ", споделя адв. Йорданова.

В испанския град Гандия, където има секция с машинно гласоподаване и секция с книжен избор, представител на политическа партия е насочвал гласоподавателите към секцията с хартиено гласоподаване.

На уеб страницата TiBroish.bg към този момент могат да бъдат забелязани в действително време и обработените сигнали, подадени през мобилното приложение “Ти броиш ". Очаква се напълно скоро да дойдат и първите протоколи от секциите в Австралия и Нова Зеландия, където изборният ден към този момент завърши. Резултатите от тях обаче няма да бъдат оповестени преди формалния завършек на изборния ден в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР