Според 83 на сто от българските граждани нашата страна трябва

...
Според 83 на сто от българските граждани нашата страна трябва
Коментари Харесай

НАТО: Мнозинството българи подкрепят повишение на разходите за отбрана

Според 83 на 100 от българските жители нашата страна би трябвало да харчи повече за защита, на противното мнение са едвам осем на 100, а девет % не могат да преценяват. Това сочат данни от изследване на НАТО, включени в показания през днешния ден годишен доклад за активността на алианса.

 

Според отчета нашата страна предходната година е осигурила за защита средства, равни на 1,54 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Докладът регистрира, че към този момент едвам седем страни от алианса покриват задачата разноските да доближават два % от Брутният вътрешен продукт. България извършва поставената от НАТО цел за най-малко 20 на 100 дял на разноските за съоръжение от общия народен бюджет за защита.

 

Отчита се покачване с осем на 100 в последната година за поддръжката за НАТО измежду жителите на страните от пакта, като по последни данни у нас поддръжка показват 55 на 100, а 31 на 100 са декларирали, че са за овакантяване на алианса. Над половината от участниците в изследването у нас (57 на сто) са на мнение, че участието в НАТО прави военно нахлуване против нашата страна по-малко евентуално и това очакване се споделя от от ден на ден от останалите жители на страни от алианса.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР