Споразумението за икономическо партньорство (СИП) между Европейския съюз и Япония

...
Споразумението за икономическо партньорство (СИП) между Европейския съюз и Япония
Коментари Харесай

Търговското споразумение между ЕС и Япония влиза в сила


Споразумението за икономическо партньорство (СИП) сред Европейския съюз и Япония влиза в действие на 1 февруари 2019 година От в този момент нататък предприятията и потребителите в цяла Европа и в Япония могат да се възползват от най-голямата в света зона за свободна търговия.

Споразумението за икономическо партньорство отстранява огромната част от митата на стойност 1 милиарда евро, плащани годишно от сдруженията от Европейски Съюз, които реализират експорт за Япония. Споразумението също по този начин отстранява редица дългогодишни нетарифни бариери, да вземем за пример посредством приемането на интернационалните стандарти по отношение на колите. То ще отстрани и пречките, пред които се изправят главните експортьори на храни и питиета от Европейски Съюз в устрема си да доближат до 127-те милиона японски консуматори, и ще усили опциите за експорт в редица други браншове.

Европейски Съюз и Япония се договориха да дефинират амбициозни стандарти във връзка с устойчивото развиване и за първи път в текста на съглашението е включен съответен ангажимент по Парижкото съглашение по отношение на изменението на климата.
.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР