Спорадични стълкновения избухваха и днес в Хонконг между демонстрантите и

...
Спорадични стълкновения избухваха и днес в Хонконг между демонстрантите и
Коментари Харесай

И по Коледа: Протестите в Хонконг продължават с пълна сила

Спорадични стълкновения избухваха и през днешния ден в Хонконг сред стачкуващите и полицията за битка с безредиците след яростните конфликти през вчерашния ден, които прокитайската локална власт осъди, обвинявайки " безотговорните и егоистични метежници ", че са провалили коледните празници на съгражданите си, съобщи Франс прес.

" Подобни противозаконни дейности освен нарушиха празничната атмосфера, само че и предизвикаха вреди на локалната търговия ", съобщи през днешния ден в акаунта си във Facebook ръководителката на изпълнителната власт в Хонконг Кари Лам . Тя предизвести, че държавното управление ще направи всичко допустимо за запазване на реда и законността и за възобновяване на спокойствието, показва ДПА.
 
 Gulliver/Getty Images

В квартал Мон Кок, желано място за извършване на покупки и сцена на чести конфликти в последните шест месеца, полицията употребява масирано сълзотворен газ, с цел да разгони множеството, което атакуваше служителите на реда , заяви сътрудник на Агенция Франс Прес.

Горчичен газ също е бил употребен в минимум два мола при стълкновения сред полицията и стачкуващите. Арестувани са огромен брой протестиращи младежи, част от тях - от цивилни служители на реда, смесили се с тълпата. Все отново днешните конфликти не са били толкоз остри като вчерашните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР