Спор за целувка в Испания: Сарина Вигман „наистина наранена“ от кризата около финалния инцидент на Световното първенство за жени

...
След победата на отбора с 1-0 над Англия, той сграбчи
Коментари Харесай

След победата на отбора с 1-0 над Англия, той сграбчи полузащитника Дженифър Ермосо и я целуна по устните по време на трофея и връчване на медали - за което тя каза, че не е съгласна.

Вигман каза, че испанският отбор "заслужава да бъде празнуван и заслужава да бъде изслушан" след инцидента.

Изображение: Дженифър Ермосо е целуната от Луис Рубиалес след финала на Световното първенство

Говорейки по време на церемония по награждаването, на която бе коронясана за Треньор на годината на УЕФА за жени, Вигман каза: „Всички знаем проблемите около испанския отбор и това наистина ме боли като треньор , като майка на две дъщери, като съпруга и като човешко същество.

„Играта израсна толкова много, но все още има да се извърви дълъг път в женския футбол и в обществото.“

Посвещавайки наградата си на играчите, тя помоли публиката в Монако да се присъедини към нея в аплодисменти.

Спорът за целувки доведе до много критики на г-н Рубиалес за действията му, включително Лъвицата Джес Картър, която каза, че е „наистина тъжно“, финалът на Световната купа беше „опетнен“ от целувката.

Целувката на Световната купа „не трябваше да се случва“

Старши треньорът на Испания Хорхе Вилда се съгласи, спорът за целувка повлия на удоволствието на неговия отбор от победата.

Но дългогодишният съюзник на отстранения президент преди това описа скандала като „истинска глупост“.

Звездата на Барселона, Айтана Бонмати , също използва благодарствената си реч в Монако, за да покаже солидарност с Ермосо, след като беше обявена за играч на годината на УЕФА при жените.

„За всички жени, които страдат като Дженифър, ние сме с вас,“ каза тя.

Ермосо и нейните 22 съотборници казаха, че няма да играят за националния отбор, докато г-н Рубиалес не подаде оставка, което той преди това отказваше да направи.

Прочетете още:
Видео показва как Хермосо се смее на мем за целувка

Изображение: Луис Рубиалес каза, че целувката е подобна на тази, която би дал на дъщерите си. Снимка: AP Rally призовава испанския футболен шеф да напусне

Той защити целувката и каза, че е „същата, която бих могъл да дам на една от дъщерите си“, докато майка му Анхелес Бехар беше в гладна стачка в църква в родния му град на Мотрил, след като каза, че синът й е бил несправедливо набелязан.

Свещеник, който се идентифицира като отец Антонио, каза пред репортери, че г-жа Беяр е била откарана в болница в сряда, след като се е почувствала „уморена и стресирана“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР